HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 27 EYLÜL 2024, CUMA

Trabzon’da 2023’ün asayiş verileri ürkütücü!

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, bugün 2023 Yılı Asayiş Değerlendirme Toplantısı yaptı. Trabzon Valiliğinin Ortahisar'da bulunan tarihi binasında gerçekleşen Asayiş Değerlendirme Toplantısında Vali Yıldırım, 2023 yılında il genelinde meydana gelen olaylarla ilgili Trabzon kamuoyunu bilgilendirdi.

03.01.2024 11:12
Trabzon’da 2023’ün asayiş verileri ürkütücü!
Trabzon’da 2023’ün asayiş verileri ürkütücü!

Vali Yıldırım özetle şu şekilde konuştu: 

Bir il ne kadar güvenli ise vatandaşlar da o kadar huzur içinde yaşarlar. Bizim Trabzon'da huzur hakikaten en üst noktada. Bunda tabiki Trabzon'da yaşayan vatandaşlarımızın payı çok büyük olduğu gibi asayiş anlamında kamu görevi yapan arkadaşlarımızın çalışmaları hakikaten küçümsenmeyecek miktardadır. 

TRABZON'DA 1 YILDA 28 BİN OLAY MEYDANA GELDİ

2023 yılında 28 bin civarında olay meydana geldi. Bunların içinde asayiş, trafik, siber suçlar var, narkotik suçlar var, kaçakçılık suçları, güvenlik şubeyi ilgilendiren suçlar, göçmen kaçakçılığı ve terör operasyonları var. Polis ve jandarmamız birlikte çalışıyor. Sahil güvenlik komutanlığımız da bu çalışmalara katılmakta. 

Bunların en üstü asayiş olayları. İçerde yaptığımız denetlemeler, birçok operasyonlar, önleme faaliyetleri bunların tamamı asayiş olayları içinde konuşuluyor. 

4 BİN 350 TRAFİK OLAYI… 

 

Trafik olayları 4 bin 350 civarında. Bu nedenle, böyle büyük bir trafik yükünün olduğu alanda bunun da çok fazla görülmeyeceğini düşünüyorum. Arzu ediyoruz ki bu kadar da olmasın, ama şimdilik bunları da söylemenin geçemiyoruz. Bunları da göz ardı etmemiz mümkün değil.

TRABZON'DA NARKOTİK HADİSELER

Narkotikten çok fazla hadisemiz yok. 1434 narkotik hadisemiz var. Arkadaşlarımız uyuşturucu ile mücadele ediyorlar. Her türlü maddeyle mücadele ediyorlar. Bunları üreten, satan, kullananlarla mücadele ediyoruz. Ondan sonra savcılığımıza bunları iletiyoruz. 

1300 SİBER OLAY.. TELEFON DOLANDIRICILIĞI… 

 

Siber suçlar belki çok fazla değil gibi görünüyor ama 1300 kadar var. Bundan dolayı vatandaşlarımızın özellikle dikkat etmeli. Telefon dolandırıcılığı fazla. Vatandaşlarımıza sizler aracılığıyla bir kez daha söylüyoruz ki bu tür telefonlara kesinlikle inanmasın. Hiçbir devlet kurumu telefonla bir şey istemez. Bir şey varsa savcılıktan gelir, doğrudan doğruya yazıyla bildirilir. Veya emniyet gelir kendilerine söyler. Ondan sonra kurumlara götürürler. Herhangi birisi ne para ister ne de mal varlığı ile ilgilenir. Bunlar hukuki işler. Bu tür şeylere inanmaması önemlidir.

TRABZON'DA 28 BİN OLAY, 18 BİN 968 KİŞİ YAKALANDI

 

Yakalanan suçlu olarak görülen adliyemizin karar verdiği veya bizden farklı kurumları şunları arıyoruz, ama bulamıyoruz dediği ikiler var. Bunların yakalanmaları söz konusu. 28 bin olayın içinde 18,968'lik rakamımız var. 18,968 yakalanan şahıs. Bunların 470 tanesi tutuklanmış. Arada bu kadar fark olmasının nedeni, bir kısmı ifade için aranmakta. İfadeleri alındıktan sonra adli mercilerce bırakılıyorlar. Sonrasına bizim emniyet ve jandarmamız çok bakmıyor. Biz yakalayıp ilgili mercilere teslim ediyoruz.

FARKLI İLLERDE ARANAN 3 BİN 880 KİŞİ TRABZON'DA YAKALANDI

Farklı illerden aranan 3 bin 880 kişi yakalandı. 1720 tanesi tamamen hapis cezası almış kişiler bunlar doğrudan cezaevine gönderildi. 2 bin 153'ü sadece ifadeye yönelik yakalamadır.

Bunlardan en çok hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, ruhsatsız silah taşıma, öldürme suçları, terör, narkotik suçları var.. 

TRABZON'DA AİLE İÇİ ŞİDDET VE KADIN CİNAYETLERİ

Aile içi ve kadına şiddet mücadelemiz var. 2023 yılında ne yazık, 2 tane kadın cinayeti oldu.Hiç olmamasını isterdik. 3 bin 600 kişiye yönelik önleyici tedbir aldık. Riskli görülen kişiler bunlar. Burada 6 tane elektronik kelepçe var. 

2023 yılında 22 intihar var. Arzu etmezdik… 

2023'TE TRABZON'DA 14 CİNAYET OLDU

14 tane de cinayet var. Bu 14 cinayet rakam olarak az gibi görülse de hiç olmamalı. Cinayet olmasın, intiharlar olmasın, kadına, aile şiddet olmasın. 

TRABZON'DA YAKALANAN KAÇAK GÖÇMENLER

225 kaçak göçmen yakalandı. Bunlarla beraber 23 tane de organizatör yakalandı. Bu organizatörlerin 6 tanesini adil makamlar tutukladı. 3 tanesini de adli kontrol verilerek bıraktılar. Diğerleri de ifade alınmak suretiyle bırakıldı. 
 

İSTANBUL'DA YAKALANAN KAÇAK GÖÇMENLERİN TRABZON'A GETİRİLMESİ

İstanbul'un yakaladığı kaçak göçmenlerin de sınır dışı edilme işlemlerine yardımcı oluyoruz. 667 tane İstanbul'un gönderdiği kaçak göçmene işlem yapıyoruz ve sınır dışı edilmelerine vesile olduk. 

RUHSATSIZ SİLAH

Trabzon'umuzda 511 tane silah yakalandı. Bunlar ruhsatsız silahlar tabiki. Yapılan kontrollerde, yol aramalarında ele geçirilen silahlardır. 

KAÇAKÇILIKLA MÜCADELE

Kaçakçılıkla mücadele konularında epey malzeme ele geçiriliyor. Sigara, makaran ona dair yakalamalarımız var. Makaron, puro, sahte dolar, elektronik sigara pek çok kaçak malzeme güvenlik güçlerimizin yaptığı çalışmalarla ele geçirildi. 

YAKALANAN NARKOTİK MADDELER

Narkotik malzemeler bizim dikkatimiz içerken. Çok fazla değil. 13 kilo skunk, ele geçirildi.  8 bin sentetik ecza. 6 kilo kadar metamfetamin ele geçirildi. 108 gram eroin. 62 kilo esrar. Keşke hiç olmasın. Narkotik malzemenin gramıyla bile mücadele ediyoruz. Bazen bakıyorsunuz 0,5 gram yakalanıyor. Toplamında bu kadar var. Trabzon'umuz bu anlamda temiz ancak arzu ediyoruz ki hiç olmasın. Uyuşturucu gerçekten çok büyük risk. Az miktar denilmesin, biz hepsiyle mücadele ediyoruz. 

NARKOTİKLE MÜCADELE İÇİN 2 İLÇEYE DAHA BÜRO KURULDU

Vakfıkebir ve Of'ta Narkotik Büro amirlikleri kurduk ki daha iyi mücadele edelim. Daha çabuk mücadele edelim. 

ABARTO EGZOZDAN 396 ARAÇLA İLGİLİ İŞLEM YAPILDI

396 abartı egzoza ceza yazdı arkadaşlarımız. İnşallah bundan sonra olmaz. 2025 yılının batında 2024'ü değerlendirirken bu rakamlar çok daha düşük olsun diye temenni ediyoruz. Bizde mutlaka ceza keselim diye uğraşmıyoruz ama bu çok önemli bir şey. 

134 BİN ARACA CEZA KESİLDİ

Trafik muayenelerimiz, kontrollerimiz, yol güvenliği sağlanması açısından her zaman devam ediyor. Gecesi gündüzü, kırsalı, şehri ile devam ettiriyoruz. 134 bin araca ceza kesildi. Çok da övünülecek bir şey değil keşke çok daha az ceza kessek. Cezaların duraklama ve park ihlalinden, radara girme, muayenesini geçirme, işaretlemelere uymama, kırmızı ışığa dikkat etmeme…

YORGUN MERMİ VAKALARI

Yorgun mermi konusu. Havaya çok silah sıkılıyor, boşa çok silah sıkılıyor. Biz bunları gördüğümüzde eriştiğinizde incelemelerini yapıp adli makamlara bildiriyoruz. Bu konuda emniyetimizin, jandarmamızın en küçük toleransı yoktur. 

Vatandaşımızın bu konuda bilinçli olması lazım. Boş alana diye düşündükleri mermiler yere düşüyor. Bunlar canlının üzerin düşmesi mümkün.

35 yorgun mermi olay meydana geldi 12 vatandaşımız yaralandı, 15 kişi hakkında işlem yapıldı. 

Boşluğa silah atmak, hakikaten anlamsız. İnsanlar fındık bahçesinde çalışıyorken bir bakıyorsunuz vuruluyor. Araçlara, evlere camlara gelenler var. Bunlar büyük risk taşıyor. O yüzden hiç kimse boşluğa da havaya sıkmasın. Bayramda seviyoruz, havaya silah sıkıyorlar. Düğünde bakıyorsunuz havaya silah sıkıyorlar. Bu konuda arkadaşlarımızın geliştirdiği proje var. Bu projenin sloganı "Mutluluğa silah sıkmayalım" Bu çok önemli proje ve slogan… 

6 ŞUBAT DEPRİMENDE 2 BİN 803 PERSONEL, 908 GÜN BÖLGEDE KALDI

6 Şubat Depreminde 2 bin 803 arkadaşımız emniyet ve jandarmadan deprem bölgesine gittiler. Toplamda 908 gün arkadaşlarımız orada kaldılar. 

TURİZM POLİSİ… 

Turizm Trabzon için olmazsa olmazlardan. Turistlerin güvenli olarak burada kalmaları için bir takım faaliyetlerimiz var. 

Eylül ayında turizm polisi kuruldu. O günden bu yana turizm polisi, şube müdürlüğümüzün emri altında devam ediyor. Kart yapıldı. Katların bir tarafında dil bilen polis memurları, bir tarafından da dil bilen jandarma personelinin telefonu var. Bunlar personelimize de dağıtıldı. 

Binalarımızda daha iyi hizmet vermek için bazılarını yenileme ve yeniden yapma durumundayız. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz yapılıyor. 2025'in 5. Ayında orayı hizmete açacağız. 

Araklı'da Eğitim Merkezimiz var. Kaba inşaatı bitti. İnce işlerine girildi. 2025'in 5. Ayında bitecek. 

Çarşıbaşı'nda ilçe emniyet müdürlüğü binamız bu yılın yaz aylarında bitmesini bekliyoruz. 

Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bölge trafik Denetleme şube Müdürlüğünün hizmet binası. Yeni ihalesi yapıldı. 540 gün süre verildi. 600 güne kadar uzayabilir. Yer teslimleri yapılıyor. 

Akçaabat'ta Polis Merkezi yapıyoruz. Orada da 2025'in sonlarına doğru bitmesi planlanıyor. 

Jandarma Komutanlığımızın lojmanları var. O da 2025'in sonlarına doğru bitecek. 

Tonya Erikbeli'nde güzel jandarma binası yaptık. O bölgede hareketliliği kontrol altına alacak binamız oldu. Oraya da nasip olursa bu yıl içinde taşınacağız.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr