Trabzon'da Ortahisar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen butik çikolata hazırlama kursunda, bölgenin doğal lezzetlerinden Ligarba (Yaban Mersini) ilk kez çikolata ile buluşturuldu.
Yöresel tatları çikolata ile harmanlama fikriyle yola çıkan kursiyerler, Ligarba'nın ekşimsi aromasıyla çikolataya ferah bir tat kazandırmayı hedefliyor.
Halk Eğitim Merkezi'nde usta öğretici olarak görev yapan Feride Erkan, bu yenilikçi denemeyle ilgili olarak şunları söyledi:
"Yöremizde doğal olarak yetişen Ligarba'yı çikolatayla buluşturduk. Ligarba, ekşimsi tadıyla çikolataya farklı bir ferahlık kazandırıyor. İnternette yaptığımız araştırmalara göre bu meyveyle daha önce çikolata üretilmemiş. Biz de Trabzon'a özel bir lezzet oluşturmak istedik. Özellikle Alacahan için özel bir çikolata yapma fikri üzerine çalışıyoruz."
Dubai çikolatasından sonra büyük ilgi!
Trabzon'da yöresel tatları çikolata ile buluşturarak fark yaratmayı amaçlayan ekip, Dubai çikolatasının gördüğü ilgiden sonra bu özel üretime de yoğun talep olduğunu belirtiyor. Aromalar üzerinde yapılan denemelerle çikolatanın kalitesinin artırılması hedeflenirken, ürünün 'Alacahan Çikolatası' olarak adlandırılması planlanıyor.
Kursiyerlerden Ali Yılmaz ise süreç hakkında bilgi vererek şunları söyledi:
"Çikolata yapımında farklı dolgu malzemeleri kullanıyoruz. Ligarba ile sütlü, beyaz ve bitter çikolatalar hazırlayarak çeşitli denemeler yaptık. Sıcaklık ayarlarını değiştirerek hem görsel hem de tat olarak en kaliteli sonucu elde etmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar aldığımız geri dönüşler oldukça olumlu."