HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 MAYIS 2024, CUMARTESİ

Suriye'de (ÖSO bölgesinde) Türk bayrağına alçak saldırı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun "Suriye yönetimi ile istihbari görüşmeler yapılıyor" açıklamasının ardından ÖSO kontrolündeki Azez kentinde Türk bayrağı yakıldı
 
12.08.2022 11:38
Suriye'de (ÖSO bölgesinde) Türk bayrağına alçak saldırı
Suriye'de (ÖSO bölgesinde) Türk bayrağına alçak saldırı
Suriye'nin Azez kentinde bayrağımıza yönelik alçak bir saldırı gerçekleştirildi. Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolündeki bölgede Türk Bayrağı yakıldı.

Bölgede ayrıca Türk askerinin koruduğu Azez emniyet müdürlüğüne saldırı gerçekleştirildiği ifade ediliyor.

Alçak saldırılar Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriye yönetimi ile ilişkiler üzerine yaptığı açıklamalardan sonra gerçekleşti.
Çavuşoğlu Ankara'da düzenlenen 13. Büyükelçiler Konferansı'nın kapanışında yaptığı konuşmada şunları söylemişti;

"Uzun zamandır Putin ve Rus yetkililer, 'Sizi rejimle görüştürelim' dediler. Esad ile Cumhurbaşkanımızı görüştürmek istediler. Cumhurbaşkanımız da istihbaratların görüşmesinin faydalı olacağını söylemişlerdi. Bir ara istihbaratlar arasında görüşmeler olmuştu. Daha sonra kesinti oldu. Şimdi tekrar başladı. İstihbaratlar arasındaki görüşmelerde birçok konu gündeme geliyor. Bağlantısızlar Toplantısı'nda, Belgrad'da ayaküstü Suriye Dışişleri Bakanı ile da kısa bir sohbetim oldu, o toplantı marjında. Orada da bu ülkenin tek çıkar yolunun siyasi uzlaşı olduğunu söyledim. Teröristlerin temizlenmesi lazım, kim olursa olsun. Ama diğer taraftan muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak da böyle bir durumda destek olabileceğimizi söyledik. Suriye'nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr