HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 29 HAZİRAN 2024, CUMARTESİ

Çifte Bayram Sevinci

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası F Grubu'ndaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup etti

19.06.2024 14:47
Çifte Bayram Sevinci
Çifte Bayram Sevinci
A Milli Takım, EURO 2024'teki ilk maçına çıktı. Ay-yıldızlılar, tarihinde ilk kez turnuvada yer alan Gürcistan'ı 3-1 mağlup etti.



Maça baskılı başlayan Milliler henüz 10. dakikada Kaan Ayhan'ın sert şutuyla gole yaklaştı fakat top direkten geri geldi.



25. dakikada Mert Müldür'ün topun gelişine muhteşem füzesi ağlarla buluşurken A Milli Takım turnuvadaki ilk golünü attı ve 1-0 öne geçti. 27. dakikada Kenan Yıldız'la ikinci golü bulduk ancak VAR incelemesinin ardından ofsayt kararı çıktı ve gol sayılmadı.



Dakikalar 32'yi gösterdiğinde Mikautadze'nin golüne engeline olamadık. Skor 1-1'e gelirken ilk yarı bu şekilde sona erdi.



İkinci yarıda baskıyı sürdüren Milliler, 65. dakikada ceza sahası dışından uzak köşeye nefis bir şut gönderen Arda Güler'in golüyle 2-1'lik üstünlüğü buldu.



Son dakikalarda üst üste korner kazanan Gürcistan'da kaleci de ileri çıktı. Köşe vuruşunda dönen topu taşıyan Kerem Aktürkoğlu, 90+7'de boş kaleyi havalandırdı ve maçın sonucunu tayin etti.



Milli Takım, Gürcistan'ı 3-1 yenerek turnuvaya üç puanla başladık.



Ay-yıldızlılar grubun ikinci maçında 22 Haziran Cumartesi günü Portekiz'le karşılaşacak. Aynı gün Gürcistan ise Çekya'nın rakibi olacak.



Arda Güler rekor kırdı



Gürcistan filelerini havalandıran Arda Güler (19 yaş 114 gün), Cristiano Ronaldo'yu (2004; 19 yaş 128 gün) geride bırakarak Avrupa Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu oldu.



Arda ayrıca büyük turnuvalar (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) tarihinde gol atan en genç Türk oyuncu oldu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr