HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 MAYIS 2024, PAZAR

Şifa bulmak için dünyanın farklı yerlerinden Trabzon'a geliyorlar

Dünyanın farklı ülkelerindeki hastalar, hastalıklarına şifa bulmak için Trabzon'a geliyor.

22.12.2023 09:15
Şifa bulmak için dünyanın farklı yerlerinden Trabzon'a geliyorlar
Şifa bulmak için dünyanın farklı yerlerinden Trabzon'a geliyorlar

Trabzon'da, hem devlet hem üniversite hem de özel hastaneler, sağlık turizmi çerçevesinde şehre gelen hastalara hizmet sağlıyor.

Son dönemlerde, özellikle bölge ve Körfez ülkelerinden gelen birçok hasta, Trabzon'daki hastanelerde tedavi görerek şifa buluyor.

Bu durum, şehrin gelişmiş sağlık altyapısı, hekimlerin başarılı çalışmaları ve etkili tedavi yöntemleri sayesinde gerçekleşiyor.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş, hastanenin Türkiye'deki üniversite hastaneleri arasında en yüksek kapasiteli ve donanımlı hastanelerden biri olduğunu vurguladı.
Uluslararası Sağlık Turizmi Sertifikası almadan önce de Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden hastaların kabul edildiğini belirten Tekinbaş, 2023 yılında dünya genelinden 10 farklı ülkeden gelen 4 bin 448 hastaya sağlık hizmeti sunduklarını ifade etti.

Tekinbaş, en çok hastanın 3 bin 406 kişi ile Gürcistan'dan geldiğini, bu ülkeyi sırasıyla Suudi Arabistan, Azerbaycan, Rusya, Kuveyt, Umman, İran, Mali, Irak ve Almanya'dan gelen hastaların takip ettiğini açıkladı

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr