HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 08 EYLÜL 2024, PAZAR

TFF Başkanı yeni başkanı belli oluyor! İbrahim Hacıosmanoğlu mu? Mehmet Büyükekşi mi?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı yarın yapılacak seçimin ardından belli olacak.

17.07.2024 16:24
TFF Başkanı yeni başkanı belli oluyor! İbrahim Hacıosmanoğlu mu? Mehmet Büyükekşi mi?
TFF Başkanı yeni başkanı belli oluyor! İbrahim Hacıosmanoğlu mu? Mehmet Büyükekşi mi?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'nın belli olması için bir gün kaldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimi için geri sayım başladı. Geçtiğimiz günlerde başkan adaylığı için gerekli belgeler teslim edildi ve başkan adayları açıklandı.

TFF Başkanlık Seçimi Ne Zaman?

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul programı açıklandı. TFF başkanlık seçimi, 18 Temmuz Perşembe günü Ankara'da düzenlenecek. JW Marriott Hotel'de saat 11.00'de başlayacak toplantıda, mali genel kurulun yanı sıra başkanlık seçimi de yapılacak. Seçimde 321 delege oy kullanma hakkına sahip olacak.

TFF'nin Genel Kurul çağrısına göre, kongrenin toplanması için ilk toplantıda salt çoğunluk (161 delege) aranacak. İlk gün çoğunluk sağlanamazsa, genel kurul bir gün sonra delege tam sayısının 3'te biriyle (107) toplanabilecek. İkinci oturumda da çoğunluk sağlanamazsa, genel kurul 26 Temmuz'da çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak.

TFF başkanlık seçiminin yayıncı kuruluş ekranlarından canlı olarak yayınlanması bekleniyor.

TFF Başkan Adayları Kimler?

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak seçimler için başkanlık adaylık başvuruları 11 Temmuz'da sona erdi. TFF Genel Sekreterliği'ne yapılan başvurular sonucunda, yeterlilik şartları ve başvuru belgeleri incelenerek başkan adayı olmak için koşulları sağlayan adaylar belirlendi.

TFF başkan adayları arasında İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Mehmet Büyükekşi ve Servet Yardımcı yer alıyor. Ancak, Servet Yardımcı, yaptığı yazılı açıklama ile TFF başkan adaylığından çekildiğini ve UEFA İcra Kurulu Üyeliği ile UEFA Avrupa Ulusal Federasyonlar Komitesi Başkanlığı görevlerinden de istifa ettiğini duyurdu.

Söz konusu adayların başkanlık seçimine girebilmesi için kongre günü Genel Kurul Divanı'na, delegelerin 5'te 1'inden (65 delege) alacakları ıslak imzalı destekleri sunmaları gerekiyor. Her delege, bir başkan adayı için imza verebiliyor.

Yeni seçilecek TFF Başkanı, Haziran 2027'ye kadar görev yapacak.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr