HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 24 MAYIS 2024, CUMA

BTP Lideri Baş ve siyasilerden Hakem Halil Umut Meler'e saldırıya tepki

"Türk futbolunun marka değerini artırmayı, Süper Kupayı Arabistan'da oynatmakta arayan zihniyet Süper Ligi Amatör Lige çevirdi. Yazık !"
12.12.2023 11:53
BTP Lideri Baş ve siyasilerden Hakem Halil Umut Meler'e saldırıya tepki
BTP Lideri Baş ve siyasilerden Hakem Halil Umut Meler'e saldırıya tepki

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, takımının Çaykur Rizespor ile oynadığı maçın bitiş düdüğünün ardından sahaya girerek müsabakanın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk attı.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde saldırının ardından yere düşen Meler'in bir gözünün şiştiği görülüyor. Koca'nın beraberindeki bazı kişiler yerdeki Meler'e tekmelerle saldırmaya devam etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Koca'nın hastanede "emniyet güçlerinin gözetiminde tedavi altında olduğunu, tedavisi sonrasında gözaltına alınacağını" duyurdu.

Saldırıyla ilgili iki kişi gözaltına alındı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ise tüm liglerdeki maçları süresiz olarak erteledi.

Siyaset dünyasından tepkiler

Hüseyin Baş: Yazık!

Hakem Umut Meler'e yönelik saldırıya siyaset dünyasından da tepkiler geldi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hem olaya hem de Türkiye Futbol Federasyonu yönetimine tepki gösterdi.

"Türk futbolunun marka değerini artırmayı, Süper Kupayı Arabistan'da oynatmakta arayan zihniyet Süper Ligi Amatör Lige çevirdi. Yazık !" ifadelerinin kullanan Hüseyin Baş, Hakem Halil Umut Meler'e de geçmiş olsun dileklerini iletti.

Özgür Özel: Tedbir almayanları göreve davet ediyorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de yaşanan olaya tepki gösterdi.

Özel, "Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın maç sonrası FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler'e yumruk atmasıyla başlayan şiddet olaylarını kınıyorum." dedi.

CHP Lideri, "Şiddetin spor sahalarından kazınması için bugüne kadar yeterli önlem almayanları tekrar göreve davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Akşener: Utanç verici saldırıyı şiddetle kınıyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının hakemi Halil Umut Meler'e yönelik saldırıyı kınadı.

Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hakem Halil Umut Meler'e yönelik gerçekleştirilen utanç verici saldırıyı şiddetle kınıyor, kardeşlik ve mertlik duygusuyla örülü başarılarla anılan Türk sporunun, bir daha böylesi şiddet olaylarıyla anılmamasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Özdağ: Ankaragücü sadece Ankaragücü değil, MKE Ankaragücü'dür

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Hajem Halil Umut Meler'e saldırı anının görüntüsünü, "MKE Ankaragücü Spor Klubü başkanı, eski AKP milletvekili, Erdoğan'ın başbakan iken Keçiören'de oturduğu evin sahibi Faruk Koca, Ankaragücü-Rizespor maçı sonrasında yumruk atarak hakem Umut Melen'i yere düşürüyor. Yere düşen hakeme yerde 10 kişi tekmelerle vuruyor." notuyla paylaştı.

Özdağ, paylaşımının devamında, "Faruk bey, bir milketvekili milli bir mesele, namus meselesi olmadıkça el kaldırmaz. Ankaragücü sadece Ankaragücü değil, MKE Ankaragücü'dür. İstiklal Harbimizin bize kıymetli bir mirasıdır. Adı Ankara'gücü'dür ama kastı Türk'ün gücüdür. Siz böyle bir takımın başkanı olarak böyle davranma hakkına hiç sahip değilsiniz. Hakem yanlış kararlar almış olabilir. Öfkeden haklı olarak deliye dönmüş olabilirsiniz. Yine de yapmanız gereken TBMM'den çıkmasına katkı verdiğiniz yasalara göre hareket etmekti." dedi.

Özdağ, Ankaragücü Başkanı Koca'dan Hakem Meler'den, ailesinden ve KE Ankaragücü tarihinden özür dilemesi çağrısında bulundu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr