HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 05 MAYIS 2024, PAZAR

BTP Lideri Baş'tan Bakan'ın sözlerine tepki: Tam bir Düyûn-ı Umûmiye sistemi

"Yaklaşık 1 milyon öğretmen atama bekliyor, Milli Eğitim Bakanı'na atamalar ne olacak diye sorulunca Mehmet Şimşek'e soracağım diyor. Tam bir Duyunu umumiye sistemi…"
25.04.2024 12:12
BTP Lideri Baş'tan Bakan'ın sözlerine tepki: Tam bir Düyûn-ı Umûmiye sistemi
BTP Lideri Baş'tan Bakan'ın sözlerine tepki: Tam bir Düyûn-ı Umûmiye sistemi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü nedeniyle Meclis Tören Salonunda verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Tekin, öğretmen atama rakamlarına ilişkin bir başka soruya ise "Öğretmen atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız." cevabını verdi.

Hüseyin Baş'tan tepki

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Bakan Tekin'in bu sözlerine tepki gösterdi.

Ülkedeki öğretmen açığına rağmen IMF destekli ekonomi programı uygulayan Mehmet Şimşek'in tek karar verici gibi davranmasına tepki gösteren Baş, "Yaklaşık 1 milyon öğretmen atama bekliyor, Milli Eğitim Bakanı'na atamalar ne olacak diye sorulunca Mehmet Şimşek'e soracağım diyor. Tam bir Duyunu umumiye sistemi…" ifadelerini kullandı.

Düyûn-ı Umûmiye nedir?

1881-1928 yılları arasında Osmanlı Devleti'nin dış borçlarını denetleyen kurumun adıdır. II. Abdülhamit döneminde kurulmuştur. 

Osmanlı Devleti borçlarını ödeyemeyerek 1875 yılında iflasını açıkladı. 1881 yılında Düyun-u Umumiye İdaresi'ni kurup, Osmanlı Devleti'nin gelir kaynaklarına el koydular.

Osmanlı Devleti'nin tuz, tütün, damga, içki, balıkçılık, ipek vergileri başta, gümrük vergileriyle, bağlı beyliklerin vergilerinin bir bölümü oluşturulan bu yönetime aktarıldı.

Sonuçta, devletin tüm ekonomik ve mali denetimi Avrupalıların eline geçmiş oldu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr