HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 07 MAYIS 2024, SALI

Akşener'den AKP ile yakınlaşma iddialarına tepki: İstediğiniz kadar zırlayın

Akşener, CHP'nin Irak'ın kuzeyindeki terör saldırılarıyla ilgili AKP, MHP, İyi Parti ve Saadet Partisi'nin imzaladığı ortak bildiriye imza atmamasına tepki gösterdi. İYİ Parti lideri, AKP ile yakınlaştıkları iddiasına ise partisinden isitfa ederek AKP'den Eskişehir Belediye Başkan Adayı olan Nebi Hatipoğlu üzerinden yanıt verdi.
17.01.2024 12:28
Akşener'den AKP ile yakınlaşma iddialarına tepki: İstediğiniz kadar zırlayın
Akşener'den AKP ile yakınlaşma iddialarına tepki: İstediğiniz kadar zırlayın
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Pençe Kilit Harekâtı'nda şehit olan askerlerle ilgili Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bilgilendirilmesi nedeniyle gelen eleştirilere tepki gösterdi. Akşener her terör hadisesinde Dışişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı ve Cumhurbaşkanı'nı aradığını belirterek, isim vermeden CHP'ye yüklendi.

Akşener, CHP'nin Irak'ın kuzeyindeki terör saldırılarıyla ilgili AKP, MHP, İyi Parti ve Saadet Partisi'nin imzaladığı ortak bildiriye imza atmamasına göndermede bulunarak, dün Meclis'te kabul edilen tezkereye ilişkin olarak, "Numan Kurtulmuş'un imzasıyla ortak tezkere meclise sunuldu, ilginç bir biçimde ayrı bildiri yayımlayanların hepsi bu tezkereyi destekledi. Soru şu; karın ağrısı İyi Parti miydi?" sözlerini kaydetti.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, "AKP ile yakınlaştıkları" iddiasına da yanıt olarak da İyi Parti'den AKP'ye geçen ve partinin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Nebi Hatipoğlu'nu hatırlattı. Akşener, "Demek ki biz kimseye yanlamıyoruz ama yahu nasıl bir dünya bu her iki tarafın da argümanları aynı. Bunların her birini ahlaksızlık görüyorum, gereğini yapmayan namerttir! İstediğiniz kadar zırlayın hür ve müstakil olarak gidip bu ülkede üçüncü yolu açıp, bu milletin sesi olacağız ve kazanacağız" dedi.

Erdoğan'dan gelen telefon

Akşener, CHP Lideri Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehitlerle ilgili oalrak MHP Lideri Bahçeli ve kendisini arayarak bilgi vermesine rağmen CHP'yi aramamasını eleştirmesine de şu sözlerle yanıt verdi:

"Bir konuya açıklık getirmek istiyorum, ben her büyük terör hadisesinden sonra her önemli dış politika krizinden sonra ilgili bakanlıkları ve Cumhurbaşkanını bugüne kadar telefonla aramışımdır. 33 şehidimizde de her şeyi iptal edip hem kendilerini arayıp, yani üç bakanı arayıp, hep aramış bilgi almışımdır. Bu defa da aynını yaptık. Anlayamadığım bir biçimde bu defa çok enteresan sayın Cumhurbaşkanını, sayın Dışişleri Bakanını, Sayın Milli Savunma Bakanını aramamı, mesela Milli Savunma Bakanı geri dönmedi ama Hakan Fidan ve sayın Erdoğan geri döndüler, bilgi verdiler, öğrendim, arkadaşlarıma bunu aktardım." 

"Karın ağrısı İyi Parti miydi?"

Meclis'te terör karşı yayımlanan ortak bildiriyi DEM Parti'nin imzalamasını beklemediklerini ifade eden Akşener, "Dün bir toplantı oldu o toplantıda bu 3 siyasi parti imza atacak diğer siyasi partiler imza atmayacak bu parçalı görüntüden vazgeçildi, burası çok enteresan , Numan Kurtulmuş'un imzasıyla ortak tezkere meclise sunuldu, ilginç bir biçimde ayrı bir bildiri yayımlayanların hepsi bu tezkereyi destekledi. Soru şu; karın ağrısı İyi Parti miydi?" diye sordu.

"Ahlaksızlık; gereğini yapmayan namerttir!"

"Eğer AK Parti ile bir el sıkışmamız olsa idi bizden ayrılan bizi çok üzen bizi kandırmış hissettiğimiz daha başka bir söz derim de ayıp olur bir milletvekilini, bizden seçilip koşa koşa AK Parti'ye geçip Eskişehir'den aday gösterilmesi mümkün olur muydu? İnanıyorum Eskişehir dümenci bir insanı seçmeyecektir.

Demek ki biz kimseye yanlamıyoruz ama yahu nasıl bir dünya bu her iki tarafın da argümanları aynı. Bunların her birini ahlaksızlık görüyorum, gereğini yapmayan namerttir! İstediğiniz kadar zırlayın hür ve müstakil olarak gidip bu ülkede üçüncü yolu açıp, bu milletin sesi olacağız ve kazanacağız.

İktidara Irak ve Suriye sorusu

"Irak'ta bölgesel yönetimle görüşüyorsunuz o zaman neden bu konuda adım atmaları için kesin ve net bir dille uyarıda bulunmuyorsunuz? Aynı şekilde Suriye'nin kuzeydoğusunda PKK varlığının ortadan kaldırılması için neden tüm imkanlarınızı kullanmıyorsunuz? Neden bir taraftan Rusya'nın bir taraftan ABD'nin PKK-PYD varlığını kabul eden politikaları konusunda net bir tavır koyamıyorsunuz? Terörle mücadeleyi suçlu arayıp şikâyet ederek yönetemezsiniz!

AYM kararının tanınmamasına tepki

"Yargıtay 3. Dairesi'nin AYM'yi alenen yok saydığı bir ortamda, eğer ki iktidar Anayasa'nın çiğnenmesine göz yumuyorsa, gayrı meşruluktan siyasi çıkar elde etmeye çalışıyorsa, ortaya çıkan anayasal devlet krizine engel olamıyorsa o zaman yetkiyi aldığı milletine karşı sorumluluğunu yerine getiremiyor demektir.

Deprem bölgesindeki kayıp çocuk iddiası: Madem kayıp değiller, neden ailelerin bundan haberi yok?

Kahramanmaraş'ta Yeşilada Apartmanı'nda yaşayan 6 yaşındaki Talha Demirel nerede? Ebrar Sitesi'nde yaşayan Alya Kılınç nerede? Antakya Rönesans Rezidans'ta yaşayan  3 yaşındaki Mustafa Kemal Koşar, 1 yaşındaki Mehmet Akif Koşar nerede? Adıyaman'daki Arzıklar Apartmanı'nda yaşayan 9 yaşındaki Muhammed Enes Demir nerede? 7 yaşındaki ikiz kardeşler Elif ve Esma Yapar, 17 yaşındaki şükran Yapar nerede? Deprem bölgesinde toplamda bine yakın çocuğun kayıp olduğu iddiası var, sadece deprem mağdurları ve kayıp yakınlarıyla dayanışma derneğine 142 kayıp çocuk başvurusu yapılmış. Madem bu çocuklar kayıp değil, neden ailelerin bundan haberi yok?

Başkan adaylarını açıkladı

Akşener, konuşmasından önce Antalya 21. Dönem Milletvekili Dahiliye Uzmanı Dr. Nesrin Ünal'ı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı; iş insanı Harun Cici'yi Giresun Belediye Başkan adayı; Metin Özat'ı Kars Belediye Başkan adayı; Kocaeli Erzurum Vakfı kurucusu Gencay Yıldıztekin'i Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak duyurdu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr