HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 24 EKİM 2024, PERŞEMBE

Bahçeli'den çok konuşulacak Öcalan çıkışı! "Tecridi kaldırılırsa..."

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

22.10.2024 15:41
Bahçeli'den çok konuşulacak Öcalan çıkışı! "Tecridi kaldırılırsa..."
Bahçeli'den çok konuşulacak Öcalan çıkışı! "Tecridi kaldırılırsa..."
Tarih 12 Ocak 2000... Abdullah Öcalan, idam cezasına çarptırıldıktan yaklaşık 6 ay sonra. Türkiye, Aralık 1999'da Avrupa Birliği'nden tam üyelik için müzakere sözü almıştı. 12 Ocak'ta dönemin Başbakanı Bülent Ecevit başkanlığındaki devlet zirvesinin ana gündemi "yargının terör örgütü lideri Abdullah Öcalan için verdiği idam cezasının TBMM'ye sevkedilip sevkedilmeyeceği" idi. İkna edilmesi gereken isim ise dönemin Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli idi. Zira hem Başbakan Ecevit, hem de diğer Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz kararını kamuoyuna "TBMM'ye sevkedilmesine gerek yoktur" şeklinde beyan etmişti. Bahçeli zirvede ikna edildi. Ancak iki yıl sonra yapılan genel seçimlerde partisi barajın altında kalarak, TBMM'ye giremedi. Bahçeli, 1 Ekim'den bu yana kritik bir misyonu daha üstleniyor. 22 Ekim'de bu misyon çerçevesinde tarihi çıkışta bulundu. Yine barajın altında kalma pahasına!

Böyle bir çıkışı ancak Bahçeli yapabilirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçen haftaki grup toplantısında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a yaptığı, "örgüte silah bırakma talimatı verip terörün bittiğini ilan etsin" çağrısını, bu haftaki grup toplantısında bir ileri aşamaya taşıdı. Bahçeli, "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Ne Kandil ne de Edirne, adres İmralı'dan DEM'e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız, vatan, millet, devlet, bayrak, ortak gelecek ve tam bağımsızlık için bunu dahi sineye çekmeye sonuna kadar hazırız. Eğer terörsüz bir siyaset, terörsüz bir ülke, terörsüz bir gelecek hususunda herkes ittifak halindeyse o halde değil elimizi taşın altına koymaya, gövdemizi koymaya varız ve buradayız" dedi. Bahçeli, Öcalan'ın 'örgütü lağvetme ve terörü sonlandırma dirayeti' göstermesi halinde, tecridin kaldırılmasının yolunu da açan 'Umut Hakkı'nın kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılabileceğini söyledi.

Her şey tokalaşmayla başlamıştı

1 Ekim'de TBMM'nin yeni yasama yılının açılışında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partililer (DEM Parti) tokalaşmasının ardından yaptığı açıklamalar ve Abdullah Öcalan'a yapığı çağrılarda gündemde olan Bahçeli, konuşmasında, "DEM'e uzattığı elin günlerdir konuşulup tartışıldığına" dikkat çekti. Açıklamaları nedeniyle "dedikodu borsasının rekor kırdığını" belirten Bahçeli, şunları söyledi: "Son iki haftadır görüş ve düşüncelerimi berrak ölçüde açıklayıp samimi niyetimi paylaşmış olsam da, birileri yine rahat durmuyor, ısrarla samanlıkta iğne arayışına, karanlıktan aydınlığa taş fırlatmaya kalkışıyor. Türkiye'nin yeni bir çözüm sürecine değil, ortak aklı çalıştırmaya, dürüst ve samimi adımlara, dış dayatmalara kapalı durmaya, 1000 yıllık kardeşliği daha kuvvetlendirmeye ihtiyacı vardır, olmalıdır."
Umut Hakkı nedir?

MHP lideri Bahçeli'nin Öcalan için gündeme getirdiği 'Umut Hakkı', ömür boyu hapis cezası alan hükümlülerin yeniden özgürlüğe kavuşmasının yolunu açan bir infaz sistemi. 'Umut Hakkı', bu ömür boyu hapis cezasına karşılık hükümlünün belli bir süreden sonra toplumla yeniden buluşmasını sağlamak için öne çıkan bir hak. Bu hak, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan bir mahkûmun belirli bir süre sonra cezasının yeniden gözden geçirilmesine ve rehabilitasyon sürecine tabi tutulma şansını içeriyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr