HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 08 EYLÜL 2024, PAZAR

Gittigidiyor'u sahte ürün bitirdi

Amerikan şirketi eBay, Türkiye'deki pazar yeri işletmesi GittiGidiyor'u kapatmak için adımlar atacağını duyurdu. Şirketin iflasında sitede sahte ürünlerin listelenmesi etkili oldu. 
 
20.06.2022 18:01
Gittigidiyor'u sahte ürün bitirdi
Gittigidiyor'u sahte ürün bitirdi
Amerikan şirketi eBay, Türkiye'deki pazar yeri işletmesi GittiGidiyor'u kapatmak için adımlar atacağını duyurdu. eBay, GittiGidiyor'un çoğunluk hissesini 2011 yılında satın aldı ve firmayı bağımsız bir platform olarak işletti. Küresel ticari faaliyetlerini düzenli olarak gözden geçiren eBay, bu zor ancak stratejik kararı piyasada süregelen rekabet dinamiklerine dayanarak verdi. Satıcılar, 20 Haziran'dan itibaren artık GittiGidiyor'da yeni ürün listeleyemeyecek ve 18 Temmuz'dan itibaren alıcılar artık platformdan yeni alışveriş yapamayacak. Alıcı ve satıcılar, 5 Eylül 2022 tarihine kadar sitede bulunan 'Hesabım' sayfalarına erişebilecek. Gittigidiyor'un batışında özellikle platformda listelenen sahte ürünler etkili oldu. Sahte saatler, oyuncaklar, lüks markalara ait ayakkabılar vesaire sitede kolayca listeleniyordu. Öte yandan resmi olmayan yollardan yapılan ithal ürünler de 'resmi ithal edilmiş' ürünler gibi listeleniyordu. Bu durum sitenin itibarını ciddi şekilde etkiledi.
 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr