HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 22 EKİM 2024, SALI

Şenol Güneş'ten Tarihi Rekor!

Türk futbolunun en saygın isimlerinden biri olan Şenol Güneş, kariyerindeki büyük bir dönüm noktasına ulaşarak Başakşehir maçıyla birlikte 1000'nci maçına çıktı.Güneş, 1000 maçta 520 galibiyet, 245 beraberlik, 235 mağlubiyet elde etti. Takımları rakiplere 1796 gol atarken, kalesinde ise 1122 gol gördü.
19.10.2024 18:10
Şenol Güneş'ten Tarihi Rekor!
Şenol Güneş'ten Tarihi Rekor!

Kariyeri boyunca 7 kupa kazanan tecrübeli çalıştırıcı, Türkiye'yi 2002 Dünya Kupası'nda üçüncülüğe taşıyarak futbol tarihine damga vurmuştu. Trabzonspor Kulübü, bu özel başarıyı sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaparak kutladı.

Kulüp, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Bir Güneş binlerce ışık saçar! Teknik direktörlük kariyerinde 1000. maçına çıkan ve Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran efsane teknik direktörümüz Şenol Güneş'i tebrik ediyoruz."

Güneş'in bu unutulmaz başarısı, hem Trabzonspor camiasında hem de Türk futbolunda büyük bir gurur kaynağı oldu.

Futbola adanmış bir ömür

Futbolculuk kariyerine Trabzonspor'da başlayıp büyük başarılarla süsleyen Şenol Güneş, özellikle Trabzonspor'un altın çağında elde edilen şampiyonluklarda kaleci olarak önemli bir rol üstlenmişti. Güneş, teknik direktör olarak da Türk futboluna önemli katkılar sunmaya devam etti.

Türkiye Milli Takımı'nı 2002 Dünya Kupası'nda dünya üçüncülüğüne taşıyarak Türk futbol tarihinin en büyük uluslararası başarısını elde eden deneyimli teknik adam, bu başarısıyla hafızalara kazındı.

Bir Trabzonspor efsanesi olan Güneş, teknik direktörlük kariyerinde birçok kez Trabzonspor ile yollarını kesiştirdi. Takımıyla birlikte birçok başarıya imza atan Güneş, şu anda yeniden Trabzonspor'un başında ve tecrübeleriyle bordo-mavili ekibe yol göstermeye devam ediyor.

Kariyer İstatistikleri

Şenol Güneş, bugüne kadar çıktığı 1000 maçta:

  • 520 galibiyet
  • 245 beraberlik
  • 235 mağlubiyet elde etti.
    Bu süreçte takımları 1796 gol atarken1122 gol yedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr