HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 MAYIS 2024, CUMARTESİ

'Alzheimer çalışmaları yanlış yönlendirildi'

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü'nde dikkat çeken açıklamalarda bulunan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, "Sahte bilim, Alzheimer çalışmalarını da yanlış yönlendirdi ve hastalara zarar verdi. Alzheimer tedavisinin ve hastalığının engellenmesinin önüne geçti" dedi
 
21.09.2022 15:28
'Alzheimer çalışmaları yanlış yönlendirildi'
'Alzheimer çalışmaları yanlış yönlendirildi'
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü'nde dikkat çeken açıklamalarda bulunan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, "2006 yılında Nature Dergisi'nde Alzheimer hastalığının beyinde biriken amiloid plakları nedeniyle oluştuğu yönünde bir makale yayınlandı. Alzheimerı bize bir protein birikimi gibi anlattılar. Dergide yayınlanan ve 2.300 atıf almış bu makale bütün bir çalışma dünyasını değiştirdi. Tam 16 yıl sonra bu yayının sahte yayın olduğu ortaya koyuldu ve bilim insanları şikâyetçi oldu. Ardından Nature Dergisi de özür dileyerek yayını geri çekti. Sahte bilim, Alzheimer çalışmalarını da yanlış yönlendirdi ve hastalara zarar verdi. Alzheimer tedavisinin ve hastalığının engellenmesinin önüne geçti. Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki Alzheimer kökeninde enflamasyona ve bu enflamasyonu tetikleyen gıdalara dayalı bir hastalıktır. Alzheimerdan korunmak da, yakalandığınızda tedavi olmak da mümkündür" dedi. Aktaş, şunları söyledi: "Yani bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki Alzheimer kökeninde enflamasyona dayalı ve bu enflamasyonu tetikleyen gıda maddelerine dayalı bir hastalıktır. Peki, ne tetikler beyindeki enflamasyonu? Biliyoruz ki Alzheimer hastalığı, beyin hücrelerinde bir enflamasyon ve insülin direnci hastalığıdır. Bunu tetikleyen de yanlış beslenme, karbonhidratlar, işlenmiş gıdalar, katkı maddeleri, hibrit tohumlar ve tarım ilaçlarıdır."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr