HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 MAYIS 2024, CUMARTESİ

Eczacılar Ekim sonu greve gidebilir

Çoğu eczanenin batma noktasına geldiğini ifade eden Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı, ekim sonunda yapılması planlanan büyük mitinge kadar eczacıların talepleri karşılanmazsa, kapanma yoluna gidebileceklerini söyledi
 
11.08.2022 15:29
Eczacılar Ekim sonu greve gidebilir
Eczacılar Ekim sonu greve gidebilir
Eczacılar, Türkiye genelinde iş bırakmaya hazırlanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın davetiyle 54 Eczacı Odası ve merkez heyeti, 27 Temmuz'da görüşme gerçekleştirmiş ve toplantıdan bir sonuç alınamamıştı. Talepleri karşılanmayan eczacılar ise seslerini duyurabilmek için kendilerine grevden başka seçeneğin bırakılmadığını savundu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı, Fahrettin Koca'yla yaptıkları toplantıyı "taleplerden çok uzak" gördüklerini belirterek, "Sayın Bakan kendisinin çok da bir şey yapamayacağını ifade ederek, topu maliyeye ve kurumlara attı" dedi. Bu nedenle eylem planları yapıldığını ifade eden Ercanlı, "eylemlilik süreci başladı" diyerek ekim ayı sonunda büyük bir miting planlandığını söyledi. Eczacılar odaları olarak taleplerinin, eylemin daha erken tarihte gerçekleşmesi olduğunu aktaran Ercanlı, "Kısa sürede tamamlanıp eylemlerin bir an önce hayata geçirilmesini talep ettik ama Türk Eczacıları Birliği (TEB) sürece yayma kararı aldı. Sorunlar çözülmezse ekim sonu eczaneler kapanabilir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 25 bin eczane var


Ülkede 25 bin civarında eczane ve 40 binin üzerinde de eczacının bulunduğu bilgisini paylaşan Ercanlı, çalışanlar ve ailelerle birlikte ciddi bir sayıya ulaşıldığını belirterek, mevcut iktidarın bu durumu dikkate alması gerektiğini savundu. Eczacıları grev sürecine getiren duruma ilişkin de yorum yapan Taner Ercanlı, "Ekonomi erimiş vaziyette. Kira artışları, elektrik, su gibi uygulamalar ve pahalılık, yaşamsal anlamda ayakta kalmaya olanak kılmıyor. Kamuda görev yapan meslektaşlarımız 7-8 bin TL maaş alıyor, emekli eczacılarımız 4-5 bin TL kazanıyor, açlık sınırının altında. Kamuda eczacılar bir bir istifa ediyor. Hekim, diş hekimi ile ilgili düzenleme yapılırken eczacılar dahil edilmiyor" eleştirisinde bulundu. Eczanelerin batmamak için direndiğini, her iki eczaneden birinin kapatma noktasına geldiğini, sermayelerinin eridiğini ve kredi borcunun katlandığını dile getiren Ercanlı, kamuda çalışanlar ve emekli olanların da sıkıntıda olduğunu kaydetti. Eczacıların ekstra bir şey istemediğini, yalnızca hak talebinde bulunduğunu savunan Taner Ercanlı, pek çok sorunları bulunsa da üç ana maddenin çözülmesini beklediklerini belirtti: "İlaç fiyat kararnamesinin bir an önce bareme göre olan eczacı karlılıklarının değiştirilmesi yani artırılarak eczacılara nefes aldırılması şart. Üniversite puanlarına göre eczacılık bölümünün 100 bin barajından 50 bine çekilmesi gerekli. Bu hata kabul etmeyecek, sağlıkla ilgili, çok kritik bir bölüm. Üniversitelerin Ar-ge merkezinin olması, kontenjanların azaltılması gerek. Emekli eczacıların ve kamudakilerin özlük hakları verilmeli."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr