HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 EKİM 2024, CUMA

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50.Yıldönümü Trabzon'da Kutlandı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıldönümünde Trabzon'da anlamlı kutlama

20.07.2024 14:39
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50.Yıldönümü Trabzon'da Kutlandı
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50.Yıldönümü Trabzon'da Kutlandı

Trabzon'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 50. yıldönümü dolayısıyla Meydan Parkı'nda tören düzenlendi.

Trabzon, Meydan Parkı'nda düzenlenen tören çelenk sunumu ile başladı. Ardından, bando takımın performansı sergilendi.

Devamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türk Konsolosu Erek Çağatay açıklamalarda bulundu.

Erek Çağatay, törende gerçekleştirdiği açıklamasında "20 Temmuz'un anlamını ifade etmek istiyorum. Kahraman Türk mücahidinin Türk askeri ile omuz omuza savaştığı bir gün. Tam 50 yıl önce, anavatan Türkiye uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan garantörlük haklarından yararlanarak, Kıbrıs Türk halkını esaretten kurtarmak için harekete geçti. Türkiye'nin meşru müdahalesi sonucunda sadece Kıbrıs Türk halkı değil, Yunan'a karşı direnen Rumlar da kurtarılmıştır. Adada ve bölgede huzur ve güven ortamı tesis edilmiştir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu olarak, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı yıl dönümünü coşku ile kutladığımız bu günde, sizlerin huzurunda saygı ile eğiliyorum." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr