HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 25 MAYIS 2024, CUMARTESİ

Sağlık işçileri çalışamaz halde

Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert, sağlık işçilerine yönelik şiddetin, cezaların caydırıcı olmaması ve hukuk sistemindeki boşluklar nedeniyle arttığını belirterek, bu personelin artık kendisini korumaktan hizmet veremez hale geldiğini savundu
12.03.2022 14:59
Sağlık işçileri çalışamaz halde
Sağlık işçileri çalışamaz halde
Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert, sağlık işçilerine yönelik şiddetin, cezaların caydırıcı olmaması ve hukuk sistemindeki boşluklar nedeniyle arttığını belirterek, bu personelin artık kendisini korumaktan hizmet veremez hale geldiğini savundu. Sert, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sağlık kuruluşlarında görevli güvenlik, temizlik ve yemek personeli, tıbbi sekreter, acil tıp teknisyeni, veri giriş ve yönlendirme personeli gibi değişik birimlerde çalışan birçok sağlık işçisinin, sağlıkta şiddet olaylarından en az doktorlar kadar zarar gördüğünü belirtti. Doktorların uğradığı şiddet olaylarının kamuoyu tarafından görünürlüğünün daha fazla olduğunu bildiren Sert, şunları kaydetti: "Silahlı yaralamadan bıçaklamaya, öldürmek kastıyla darbetmeye kadar her türlü şiddetin mağduru olan sağlık işçilerimiz artık kendilerini korumaktan hizmet veremez hale geldi. Hasta ya da hasta yakınına müdahale şansları bulunmayan bu personele yönelik şiddet, cezaların caydırıcı olmaması ve hukuk sisteminden kaynaklanan boşluklar yüzünden giderek artmaktadır." Her gün bir yenisiyle karşılaşılan şiddet olaylarının, olağan hale gelmesinden son derece kaygı duyduklarını vurgulayan Sert, "Biraz ironi olmakla beraber artık temennimiz, bu şiddete bir bayram arası verilmesi. Hiç değilse 14 Mart Tıp Bayramı günü böyle bir olay yaşamayız diye umut ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr