HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 17 HAZİRAN 2024, PAZARTESİ

Amazon'un kurucusu Bezos CEO'luk görevinden ayrıldı

2020 yılının sonlarında Amazon'daki CEO'luk görevinden ayrılacağını açıklayan Jeff Bezos resmi olarak ayrılıyor. Onun yerine geçecek isim Andy Jassy olacak
05.07.2021 00:00
Amazon'un kurucusu Bezos CEO'luk görevinden ayrıldı
Amazon'un kurucusu Bezos CEO'luk görevinden ayrıldı
En büyük e-ticaret platformu olan Amazon, bugün tarihi için büyük bir olay yaşıyor. Şirketin 27 yıllık kuruluşundan beri CEO'su olarak görev yapan Jeff Bezos, bugün itibariyle bu görevinden ayrılacak. Bu değişiklikle Amazon'un tarihi için oldukça büyük bir olay yaşanmış olacak. Jeff Bezos Amazon şirketini sıfırdan 1,77 trilyon dolarlık bir şirkete dönüştürmüştü.

Jeff Bezos 2020 yılının sonlarında aldığı kararla görevini sonlandırmaya karar verdiğini belirtmişti.
Bu kararı ne sebeble aldığı hakkında kesin bir açıklama yapmayan Bezos, ayrılmasının ardından İcra Kurulu Başkanlığı görevini de üstlendi.

Bezos'un yerine Andy Jassy geçecek.

Jeff Bezos şirketteki görevini sonlandıracağını açıklarken, onun yerine geçecek isim hakkında da bilgi vermişti. Şirketteki deneyimli bir isim olan Andy Jassy, önceden Amazon Web Services'ın CEO'luk görevindeydi. Jessy büyük bir şirketin CEO'luk görevini de üstlenmiş durumda.

Bezos'un aldığı bu karar, onun sahip olduğu "dünyanın en zengin insanı" ünvanına bir değişiklik getirmeyecek.
Bezos'un sahipo olduğu 200 milyar doların üstünde olan kişisel serveti, Amazon'dan sonra da onu dünyanın en zengin insanı yapmaya devam edecek.

Jeff Bezos ne yapmayı planlıyor?

Bu konuyla ilgili de açıklama yapan Bezos, ayrıldığı gün itibariyle hayır kurumlarıyla ve kendi uzay şirketi olan "Blue Origin" ile ilgilenmeye devam edecek.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr