HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 27 EYLÜL 2024, CUMA

Danimarka aşılamayı ilk durduran ülke oldu

Danimarka, Covid-19 salgını kontrol altında olduğu gerekçesiyle aşılama programını sonlandıran ilk ülke oldu. Yetkililer, 15 Mayıs'tan sonra yeni aşı yapılmayacağını duyurdu
29.04.2022 17:00
Danimarka aşılamayı ilk durduran ülke oldu
Danimarka aşılamayı ilk durduran ülke oldu
Danimarka Sağlık Müdürlüğü (SST) ülkede Covid-19 salgının kontrol altında olduğunu açıklayarak aşılama programı hakkında aldığı kararı açıkladı. Buna göre, ülkede 15 Mayıs'tan sonra Covid-19 aşısı için vatandaşlara yeni çağrı yapılmayacak. Ancak, programlanmış aşılar ilgili kişilere belirlenen tarihlerde uygulanacak. Danimarka'da 2020 yılbaşından hemen sonra başlayan Covid-19 aşılamasında 4.8 milyon kişi aşılandı. Bunlardan 3.6 milyonuna takviye aşı uygulandı. SST Salgın Hastalıklar Direktörü Bolette Soborg, ülke genelinde virüsün kontrol altına alındığını ve Covid-19'a karşı bağışıklıkta ülkenin "iyi mevkide" olduğunu belirtti. Soborg, "Covid-19'a karşı aşılama programını bir süreliğine durduracağız" açıklamasında bulundu. Şubat ayından itibaren bütün Covid-19 tedbirlerinin kaldırıldığı Danimarka'da, nüfusun yüzde 81'i iki doz aşılarını yaptırırken ülkenin yüzde 61'ine ise güçlendirici doz uygulandı. Ülkede Covid-19 vaka artışları şubattan bu yana 40 binlerden yaklaşık 1000'e düşerken virüs kaynaklı can kayıpları da ortalama 20'li rakamlarda gelişiyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr