HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 26 HAZİRAN 2024, ÇARŞAMBA

Hekimler 14-15 Mart'ta grev yapacak

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, düzenledikleri bir basın toplantısında, hekimlerin 14-15 Mart'ta grevde olacağını duyurdu
22.02.2022 20:21
Hekimler 14-15 Mart'ta grev yapacak
Hekimler 14-15 Mart'ta grev yapacak
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, düzenledikleri bir basın toplantısında, hekimlerin 14-15 Mart'ta grevde olacağını duyurdu. Hekimlerin taleplerini sıralayan Fincancı, "Emekliliğimize yansıyan insanca bir ücret istediğimizi, 'geçinemiyoruz' dediğimizi defalarca ilettik. Kovid-19 meslek hastalığı sayılsın, sağlıkta şiddet sona ersin, 5 dakikada hekimlik yapılamaz, bilimsel liyakate dayalı lisans ve uzmanlık eğitimi istiyoruz, uzmanlık öğrencileri köle değildir dedik. Bu sağlık sistemi artık iyice işlemez halde diye haykırdık. Hekimler yıllardır duymak istemeyen kulaklara dertlerini anlatmaya çalışıyor" dedi. TTB Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı "Emeğimiz, haklarımız için sürekli dile getirdiğimiz acil taleplerimiz için adım atılmazsa 14-15 Mart günleri bütün hekimler bütün Türkiye'de bütün sağlık kurumlarında g(ö)revde olacağız" dedi. 11 Ekim 2021 itibariyle yaptıkları eylemleri aktaran Fincancı, "Kameraların önünde açıklayıp tüm partilerin oyuyla meclisten geçirdikleri düzenleme bile hekimlerle dalga geçer gibi geri çekildi. Ocak ayının ikinci haftası tekrar getireceğiz sözleri de tutulmadı. Zannettiler ki, susacağız, vazgeçeceğiz, peşini bırakacağız, geri çekileceğiz. 15 Aralık ve 8 Şubat'ta birinci basamaktan üçüncü basamağa tüm sağlık kurumlarında g(ö)revde olanlar, hakkımız olanı alana kadar susmayacağız, vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr