HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 07 MAYIS 2024, SALI

Bayburt'ta kar kalınlığı 30 santimetreyi gördü

Bayburt'ta etkili olan kar yağışı sonrasında, kar kalınlığı 30 santimetreyi gördü.

27.01.2024 11:03
Bayburt'ta kar kalınlığı 30 santimetreyi gördü
Bayburt'ta kar kalınlığı 30 santimetreyi gördü

Bayburt'ta akşam saatlerinde başlayıp gece saatlerinde yoğunlaşan kar yağışı, şehri beyaza bürüdü. Yaklaşık 30 santimetre kar kalınlığının ölçüldüğü Bayburt'ta, dondurucu soğuklar etkisini gösterdi. Bayburt Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar küreme ve temizleme çalışmalarına hız verdi. Kepçe ve kar küreme araçları kullanarak sokak ve mahalle aralarında yoğun bir şekilde çalışan ekipler, vatandaşların ve araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde biriken karları temizledi. Kaldırımlardaki karlar ise kürek ve süpürgelerle temizlendi.

Gece saatlerinde hava sıcaklığı eksi 15 dereceye kadar düşerken, gündüz saatlerinde ise eksi 4 dereceye yükseldi. Soğuk hava koşulları nedeniyle zorlanan vatandaşlar, kış mevsiminin sert geçtiğini belirtti. Özellikle köyde yaşayan vatandaşlar, Bayburt'un güzel ve sakin bir şehir olduğunu fakat kış aylarının zorlu geçtiğini ifade etti.

Diğer yandan, Osman Köse isimli bir vatandaş, kar yağışının çiftçilik açısından önemine dikkat çekti. Köse, geçmiş yıllara kıyasla karın azaldığını, yağışın yetersiz olduğunu ve daha fazla kar yağışının faydalı olacağını vurguladı. Kar yağışının toprağın nemi için önemli olduğunu ve yağmurun bu etkiyi tam olarak sağlayamadığını belirtti.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nün hava tahmin raporuna göre, yeni hafta ile birlikte Bayburt Merkez ve ilçelerinde hava sıcaklığı eksi 8 ile 15 derece arasında değişkenlik gösterecek. Karlı hava, yerini parçalı bulutlu havaya bırakacak. Bu değişiklikle birlikte şehrin karla mücadele ekiplerinin çalışmaları da farklı bir seyir izleyebilir.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr