HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 MAYIS 2024, PAZAR

Sendikalardan hükümete zam tepkisi

Hükümetin zam teklifini beğenmeyen memur sendikalarından açıklama geldi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Merkez Bankası'nın enflasyon tahmininin 10 puan gerisinde olan teklifle masanın açılmasını yadırgıyoruz" derken KESK Eş Genel Başkanı Şükran 16 Ağustos'ta KESK olarak iş bırakacaklarını açıkladı.
14.08.2023 17:00
Sendikalardan hükümete zam tepkisi
Sendikalardan hükümete zam tepkisi
Hükümet, memur ve memur emeklisine 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 artış teklif etti.

Memur – Sen: kabul etmiyoruz

Bu teklife memur sendikaları tepki gösterdi.
Teklifin revize edilmesini isteyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Kiralara ilişkin kamu görevlileri zorlanmakta. Masaya bu konuda bir teklifin de gelmesini bekliyorduk. Bayram ikramiyesinden diğer sosyal haklara ilişkin henüz cümle kurulmadı. Merkez Bankası'nın enflasyon tahmininin 10 puan gerisinde olan teklifle masanın açılmasını yadırgıyoruz." dedi.

KESK'ten 16 Ağustos'ta iş bırakma kararı

Hükümetin memura zam teklifini açıklamasının ardından konuşan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan da,  "Bütün kamuoyuna sesleniyoruz; gelin bu masanın gerçek yetki sahibi biz olalım ve sözümüzü söyleyelim. 16 Ağustos'ta KESK olarak iş bırakıyoruz" dedi.

Hükümet yeni teklif getirecek

Hükümet 17 ve 22 Ağustos'ta yeni tekliflerle masaya gelecek.
Tarafların yine anlaşamaması durumunda ise 23 Ağustos'tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurulacak. Bu aşamada Kurul, en geç ay sonuna kadar sözleşmeye dair kararını açıklayacak.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr