HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 26 HAZİRAN 2024, ÇARŞAMBA

'Behzat Komiser' CHP'den aday oldu

CHP, 2024 yerel seçimlerinde Ankara'nın Etimesgut ilçesi Belediye Başkan adayı olarak tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Beşikçioğlu'nu gösterdi.
11.01.2024 09:08
'Behzat Komiser' CHP'den aday oldu
'Behzat Komiser' CHP'den aday oldu
CHP, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde 242 seçim çevresinde daha belediye başkanı adaylarını belirledi.

Ankara'nın Etimesgut ilçesi içinse tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Beşikçioğlu, başkan adayı olarak duyuruldu.

Yavaş'ın karşı çıktığı iddiası

Erdal Beşikçioğlu'nun Etimesgut Belediye Başkan adaylığının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın tepkisine neden olduğu hatta Yavaş'ın bu nedenle adaylıktan çekileceği iddia edilmişti. 

"Erdal Beşikçioğlu adaylaşmıştır"

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, adayların belirlendiği Parti Meclisi toplantısının ardından bir açıklama yaptı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdal Beşikçioğlu'nun Etimesgut Belediye başkan adaylığıyla ilgili bir krizin olup olmadı CHP Sözcüsüne de soruldu.

Yücel, soruya şöyle yanıt verdi:

"Erdal Beşikçioğlu adaylaşmıştır, doğrudur. Herhangi bir kriz söz konusu değildir. Birçok ilçemizde birden fazla aday adayı, çeşitli iddialarla aday adayı olmuşlardır. Ama bu adaylar bugün belirlenen 242 adayımız ve geçmişte Parti Meclisi toplantılarında belirlediğimiz adaylarımız Merkez Yönetim Kurulumuzun Parti Meclisimizin süzgecinden geçerek, örgütlerimizin görüşleri alınarak, örgütlerde, illerde ve ilçelerde seçim çevrelerinde görevlendirilen heyetlerin yaptıkları inceleme, saha çalışmaları, kamuoyu yoklamaları sonucunda belirlenmiş ve Parti Meclisi kararıyla adaylaşmış arkadaşlarımızdır. Dolayısıyla herhangi bir kriz söz konusu değil ama başka adaylar farklı iddialar ortaya koymuş olabilirler. Neticede bu görev bir kişiye tevdi ediliyor ve Parti Meclis'imiz kararıyla Sayın Erdal Beşikçioğlu adaylığa uygun görülmüştür."

Erdal Beşikçioğlu kimdir?

Erdal Beşikçioğlu "Behzat Ç.", "Köprü", "Vali", "Barda", "Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku", "Kurtlar Vadisi Filistin", "Adı Efsane", "Kağıt Ev" gibi çok sayıda dizi ve filmde rol aldı.

Usta sanatçı son olarak Anthony Burgess'in kült romanı "Otomatik Portakal"ı tiyatro uyarlamış ve yönetmişti.

Erdal Beşikçioğlu, 5 Ocak 1970 tarihinde dünyaya geldi.

Ankaralı olan Türk tiyatro sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Erdal Beşikçioğlu, orta öğrenimini İzmir Özel Türk Koleji'nde tamamladı.

İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi'nden mezun oldu. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na girdi. Konservatuar eğitimi sırasında "William Guskill" ile yaratıcı drama üzerine atölye çalışmalarına katıldı.

1993 yılında mezun oldu ve aynı yıl Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olarak göreve başladı. 1995-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda müdür vekili olarak görev aldı. 2015 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan emekli olmuştur.

Pek çok dizi projesiyle adından söz ettiren Erdal Beşikçioğlu, Behzat Ç.'nin başrol oyuncusu olarak dikkatleri üzerine çekmişti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr