HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 26 HAZİRAN 2024, ÇARŞAMBA

İYİ Parti'den istifa eden Beker: Akşener protokolün içeriğini biliyordu

Meral Akşener mutabakatın imzalandığı dönemde Millet İttifakı'nın bakanlıkları henüz bölüşülmediğini belirterek,  "Dolayısıyla henüz bakanlıkları konuşmadan İçişleri Bakanlığı ya da şu bu diye bakanlıkların adını koymak yanlış olmuştur. Hangi bakanlık partide olacak, bunlar konuşulmadan bakanlıkları dağıtmak isabetli olmamıştır." demişti.
03.01.2024 11:04
İYİ Parti'den istifa eden Beker: Akşener protokolün içeriğini biliyordu
İYİ Parti'den istifa eden Beker: Akşener protokolün içeriğini biliyordu
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun ardından Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir protokol yapmıştı. 28 Mayıs'ta yapılan ikinci tur oylamada seçimin kaybedilmesinin ardından Ümit Özdağ tarafından böyle bir protokolün varlığı kamuoyuna açıklandı.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile yaptığı 'gizli protokol' ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İki kişinin namusuna teslim edilmiş bir protokol. O konuda kamuoyuna açıklama yapamam" dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, protokolle ilgili olarak "'İki kişinin namusuna emanet edildi' ifadesi önemlidir. Bunun özellikle kamuoyumuz tarafından hassasiyetle irdelenmesi gereken bir ifade olduğunu söylemek isterim. Bu bizim dışımızda bir olaydır" dedi. Zorlu, Meral Akşener'in protokolden haberi olmadığını iddia etti.

Akşener: Doğru olmamıştır

Temmuz ayında Sözcü Gazetesi'ne konuşan Meral Akşener de mutabakatın imzalandığı dönemde Millet İttifakı'nın bakanlıkları henüz bölüşülmediğini belirterek,  "Dolayısıyla henüz bakanlıkları konuşmadan İçişleri Bakanlığı ya da şu bu diye bakanlıkların adını koymak yanlış olmuştur. Hangi bakanlık partide olacak, bunlar konuşulmadan bakanlıkları dağıtmak isabetli olmamıştır." demişti.

Adnan Beker: Akşener'in haberi vardı

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'den istifa eden Ankara Milletvekili Adnan Beker ise, Akşener'in gizli protokolden ve içeriğinden haberi olduğunu öne sürdü.

Gazeteci Barış Yarkadaş, Beker'le yaptığı görüşmede kendisine anlattıklarını tv100.com'daki yazısında şöyle aktardı:

"Beker, "Ben aslında 14 Mayıs'tan sonra istifa edecektim. Henüz vekil rozetimi bile takmamıştım, yemin de etmemiştim. İstifamı Sayın Akşener engelledi" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr