HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 07 MAYIS 2024, SALI

Trabzon’da dolmuşa yeni zam geliyor! İşte istenen rakam

Trabzon'da dolmuşa yeni zam için çalışmalar başladı.
31.01.2024 16:43
Trabzon’da dolmuşa yeni zam geliyor! İşte istenen rakam
Trabzon’da dolmuşa yeni zam geliyor! İşte istenen rakam

Trabzon'da dolmuşa zam yapmak için çalışmalar başladı. 14 TL olan dolmuş ücretleri için şoförler odası yeni zam oranını belirleyip ilgili makamlara iletecekler.

Trabzon'da toplu taşıma sektöründe önemli bir gelişme yaşanıyor. 2024 yılı içinde iki kez artırılan dolmuş ücretleri, şoförlerin artan maliyetleri nedeniyle yeniden zam gündemine geldi. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası, mevcut 14 TL olan dolmuş ücretlerine ek zam yapılması için çalışmalara başladı. Odanın Başkanı Ömer Hakan Usta, şoför esnafının artan yakıt, sigorta ve amortisman giderleri karşısında zorlandığını belirtti.

Dolmuş esnafı, artan maliyetler nedeniyle ücretlerin 20 TL civarında belirlenmesini talep ediyor. Başkan Usta, şoförlerin artık zam almasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, "Yakıt ve bakım giderlerinin aşırı artışı, esnafımızı zor durumda bıraktı. Her alanda yaşanan fiyat artışları, bizleri de etkiledi. Özellikle sanayide yapılan işlemlerin maliyeti üç katına çıktı. Bu durum, dolmuş ücretlerine yansıtılacak bir zam oranını gerekli kılıyor." dedi.

Önerilen zam oranı, yüzde 35 ile 40 arasında değişiyor. Oda, birkaç gün içinde yapılacak yönetim toplantısında zam oranını kesinleştirip ilgili makamlara bildirecek.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr