HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 26 HAZİRAN 2024, ÇARŞAMBA

Süper Lig'de en fazla düdük çalan hakemler belli oldu! VAR odasında ise o isim yer aldı

Süper Lig'de en fazla maç yöneten, VAR odasında yer alan, sarı ve kırmızı kart gösteren ve penaltı kararı veren hakemler belli oldu.
27.12.2023 12:47
Süper Lig'de en fazla düdük çalan hakemler belli oldu! VAR odasında ise o isim yer aldı
Süper Lig'de en fazla düdük çalan hakemler belli oldu! VAR odasında ise o isim yer aldı

Trendyol Süper Lig'in ilk yarısında, Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından 10'ar maça atanan hakemler Ümit Öztürk ve Arda Kardeşler, en çok maç yöneten isimler oldu. Aynı dönemde, Mustafa Öğretmenoğlu ise Video Yardımcı Hakem (VAR) odasına en çok giriş yapan hakem olarak öne çıktı.

18 haftalık sürecin tamamlanmasıyla, ligdeki takımlar 17 maç oynadı. Bu süreçte hakemler, yoğun bir tempo içinde görev aldı. Ümit Öztürk ve Arda Kardeşler, sahada en fazla yer alan hakemler olarak dikkat çekti. Bahattin Şimşek ve Ali Şansalan ise 9'ar maçla onları takip etti. Diğer hakemler Abdulkadir Bitigen, Kadir Sağlam, Tugay Kaan Numanoğlu, Halil Umut Meler, Murat Erdoğan, Turgut Doman ve Zorbay Küçük 8'er kez görev yaptı.

 

VAR ODASINDA EN AKTİF İSİM

VAR odasında en aktif isim Mustafa Öğretmenoğlu oldu. Öğretmenoğlu, 16 maçta VAR, 12 maçta ise AVAR olarak görev aldı. Toplamda 28 kez VAR odasında bulunan Öğretmenoğlu'nu, 15 VAR ve 11 AVAR göreviyle Serkan Tokat izledi.

SARI VE KIRMIZI KART GÖSTERENLER

Süper Lig'in ilk yarısında en fazla sarı kartı Ümit Öztürk gösterdi. Öztürk, 54 sarı kartla bu alanda öncü oldu ve onu Arda Kardeşler 52 sarı kartla takip etti. Kırmızı kart konusunda ise Halil Umut Meler öne çıktı. Meler, toplamda 4 kırmızı kart göstererek bu alanda zirvede yer aldı.
 

EN FAZLA PENALTI KARARI

Penaltı kararları konusunda ise Sarper Barış Saka ve Zorbay Küçük dikkat çekti. Her iki hakem de 4'er penaltı kararı vererek, bu alanda en fazla penaltı veren hakemler oldular. Mete Kalkavan, Bahattin Şimşek, Tugay Kaan Numanoğlu, Halil Umut Meler ve Ali Şansalan ise 3'er penaltı kararı ile onları izledi.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr