HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 07 MAYIS 2024, SALI

BTP, Atatürk’ün annesi Molla Zübeyde Hanım’ı andı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Molla Zübeyde Hanımı 101. vefat yıl dönümünde rahmetle andı. BTP İzmir il teşkilatı da Zübeyde Hanımın Karşıyaka'daki anıt mezarını ziyaret ederek çelenk bıraktı ve dua etti
15.01.2024 13:26
BTP, Atatürk’ün annesi Molla Zübeyde Hanım’ı andı
BTP, Atatürk’ün annesi Molla Zübeyde Hanım’ı andı
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Molla Zübeyde Hanım'ın 101. vefat yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

BTP'nin mesajında, "Bir anne tüm dünyayı değiştirir. Zübeyde Hanım'ı vefatının yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz" denildi.
BTP teşkilatı, Zübeyde Hanımın anıt mezarını ziyaret etti

BTP İzmir İl Teşkilatı da Zübeyde Hanımı kabri başında andı. Zübeyde Hanımın Karşıyaka'da bulunan Zübeyde Hanım Parkı içindeki anıt mezarını ziyaret eden BTP teşkilatı anıta çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu ve dua etti.

BTP İzmir İl Başkanı Ömer Kalem başkanlığındaki BTP heyetinde MYK Üyesi Adem Birinci, İzmir Kadın Kolları Başkanı Sevinç Baysal, Bayraklı İlçe Belediye Başkan Adayı Ayşe Kelepir, Gaziemir Belediye Başkan Adayı Bülent Taş, Menemen Belediye Başkan Adayı Yılmaz Gökçe de yer aldı.
"Anma programını her yıl düzenliyoruz"

BTP İzmir İl Başkanı Ömer Kalem anma programını her yıl düzenlediklerini belirterek şunları söyledi:

"Bugün burada dünyayı değiştiren insanı dünyaya hediye eden Zübeyde Annemizin kabri başındayız. Vefatının 101. yıl dönümünde kendilerini saygıyla, rahmetle ve minnetle yad ediyoruz.

Zübeyde Hanımefendi Ehl-i Beyt soyundan gelen mübarek bir insandır, onu anlayabilmek için bizlere bırakmış olduğu vasiyetnamesine bakmamız yeterli olacaktır.

Zübeyde annemiz sizler rahat uyuyun, bizler buradayız ve genel başkanımız Hüseyin Baş'la beraber milyonlarca insan evladının bırakmış olduğu emanete sahip çıkıyoruz..."
"İyi ki bizlere böyle bir evlat verdiniz"

"Ne mutlu bizlere ki; bugün Atatürk'ün izinden giden tek lider Hüseyin Baş'la bir ve beraberiz" diyen BTP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ayşe Kelepir, "Cumhuriyetimizi ve devletimizi payidar kılmak için bizler bağımsızlık yolunda elimizden gelen var gücümüzle çalışacağız. İyi ki var oldunuz. İyi ki bizlere böyle bir evlat verdiniz. Allah mekanınızı cennet, ruhunuzu şad etsin" şeklinde konuştu.

BTP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Bület Taş, anma programında duygularını şöyle dile getirdi:

"Başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, merhum başkanımız Haydar Baş ve onun fikir meşalesini gururla taşıyan değerli başkanım Hüseyin Baş ve değerli yol arkadaşlarımı saygıyla selamlıyor ve tüm dünyanın hayranlık duyduğu Gazi Paşamızı bizlere hediye eden Zübeyde annenin manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz."
"Anatürk Zübeyde Hanımı yad ediyoruz"

Topluca duaların yapıldığı anma programında bir konuşma yapan BTP Karabağlar İlçe Başkanı Zübeyde Uslu "Atatürk'ü doğurarak Türk milletine armağan eden 'Anatürk' Zübeyde Hanımefendi Merhûmeyi, ölümünün 101. yılında kabri başında yâd ediyoruz" dedi ve şöyle devam etti:

"Namuslu, dindar bir Türk kadınıdır, Zübeyde Anamız. Ehl-i Beyt'ten olan Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanımın büyük dedesi bir Osmanlı şeyhülislamıdır. Atatürk'ün ailesi NAKİBÜLEŞRAF'tır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk, böyle dindar bir ananın elinde yetişmiştir. Bugün Mustafa Kemal Paşa'nın yolundan ve izinden giden tek lider Genel Başkanımız Sayın Hüseyin Baş'tır. Gerçek Atatürkçülerin ve vatanseverlerin tek adresi Bağımsız Türkiye Partisidir."

"Tarihin en büyük devlet adamını yetiştirdi"

"Tüm Türk milletinin Zübeyde annemizin kabri başında olmak zorunluluğu vardır" diyen BTP Menemen Belediye Başkan Adayı Yüksel Gökçe, "Türk tarihinin en büyük devlet adamını yetiştiren, sevgili Zübeyde Anamızı ölümünün 101. yılında bir kez daha saygı ve özlemle anıyoruz ve yetiştirdiği muhteşem Türk Atatürk'ü arıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr